Açılış Saatleri
  • Pazartesi :Kapalı
  • Salı :Kapalı
  • Çarşamba :Kapalı
  • Perşembe :Kapalı
  • Cuma :Kapalı
  • Cumartesi :Kapalı
  • Sunday :Kapalı

Genel Bilgiler

BİRİMİN YASAL YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE MEVZUAT ANALİZİ

Yüksekokulumuz 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Üniversitemizin, 1 yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı hariç olmak üzere 2005 yılında Eğitim-Öğretime başlayan iki yıllık bir Meslek Yüksekokulu’dur. Bünyesinde mevcut 17 öğretim elemanıyla hazırlık sınıfları hariç, yaklaşık 700 öğrenciye örgün ve ikinci öğretim olmak üzere eğitim-öğretime devam etmektedir. Yüksekokulumuz 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Eğitim-Öğretim Sınav Yönergesi mevzuatı doğrultusunda, Adnan Menderes Üniversitesi Senatosu, Adnan Menderes Üniversitesi Yönetim Kurulu, Yüksekokul Kurulu, Yüksekokul Yönetim Kurulu ve Yüksekokul Disiplin Kurulu’nun almış olduğu kararlar ile eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

TARİHÇE

1992 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Dinlenme Tesisleri amacıyla yapılan Didim Yerleşke alanının, 24 Mart 2004 tarihinde 160 dönüm arazi üzerinde, 308 apart, 33 lojman, 24 derslik, 2 bilgisayar laboratuarı, kongre merkezi, yüzme havuzu ve restoran halinde, Adnan MenderesÜniversitesine devredilmesinin ardından, Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu’nun yasal kuruluş işlemleri 2005 yılında tamamlanmış, 2005–2006 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Başlangıçtan günümüze 3 programla (Aşçılık, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Turizm ve Otel İşletmeciliği) öğretim veren okulumuz 2017-2018 yılı itibariyle iki yeni programla da (İkram Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Tanıtım) öğretime devam edecektir.

FİZİKİ YAPI

41 Bilgisayarlı laboratuvar, 15 Adet Derslik, Kütüphane, Kongre Merkezi( 3 salon, toplam 472 kişilik), 1 Basketbol ve Tenis Sahası, Kantin bulunmaktadır.

SAYILARLA AKADEMİK  PERSONEL

Yüksekokulumuzda 1 Yardımcı Doçent, 6 Öğretim Görevlisi, 5 Okutman, 7 Misafir Öğretim Elemanı olmak üzere toplam 19 akademik personel görev  yapmaktadır.

SAYILARLA İDARİ PERSONEL

Yüksekokulumuzda 1 Yüksekokul Sekreteri, 3 Teknisyen, 1 Programcı,1 Bilgisayar İşletmeni, 4 Memur, 6 Yardımcı Hizmetli, 1 İşçi, 4 Özel Güvenlik Personeli ve 5 Özel Şirket Personeli olmak üzere toplam 26 personel görev yapmaktadır.

PROGRAMLAR

İngilizce Hazırlık Programı

Önceki yıllarda zorunlu olan Hazırlık Sınıfı, 2015 yılındna itibaren isteğe bağlı hale getirilmiştir. İsteğen öğrenciler 1’nci sınıfa başlamadan önce Aydın il merkezindeki Hazırlık Sınıfına başlayabilirler. Birinci dönem sonunda başarılı olanlar, ikinci dönem Didim’de 1’nci sınıfa başlayabilirler. Hazırlık Sınıfını geçme notu 50 olarak belirlenmiştir.

Aşçılık Programı

Programa her yıl, I.Öğretim için 60, II.Öğretim için 60 olmak üzere toplam da 120 öğrenci alınmaktadır. Öğrenciler, Aydın İl Merkezinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulunda 1 yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitiminden sonra 1.Sınıfa başlayabilirler. Hazırlık okumak zorunludur. Bunun yanında öğrencinin mezun olabilmesi için, 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur.

Aşçılık Bölümünün amacı, yiyecek ve içecek sektörü için kalifiye eleman yetiştirmektir. Programın diğer amacı, yiyecek ve içecek sektörünün ihtiyaçlarına göre, sektörün orta ve üst düzey yöneticilerine mesleki eğitim konusunda yardımcı olmaktır. 2005-2006 öğretim yılında eğitim faaliyetine geçen programda, iki yabancı dil bilen, Türk mutfağı ile farklı mutfaklar hakkında yeterli bilgiye sahip, girişimci kişilik özellikleri olan Meslek Elemanı yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilere sadece teorik dersler değil, aynı zamanda uygulama dersleri de verilmektedir.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Programa her yıl, I.Öğretim için 50, II.Öğretim için 50 olmak üzere toplam da 100 öğrenci alınmaktadır. Hazırlık okumak zorunludur. Bunun yanında öğrencinin mezun olabilmesi için, 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur. Programın amacı, mesleki bilgi ve deneyim donanımı yüksek, mesleki otomasyon programlarına ve yabancı dile vakıf, mesleki sorumluluk ve iş ahlakı bilincinde gençleri yetiştirip sektörün insan gücü ihtiyacını karşılamaktır. Çağdaş turizm anlayışına uygun olarak, müşterinin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çok çeşitli hizmetleri veren modern otel, lokanta vb. turistik yerler de çalışacak personeli yetiştirmektir.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı

Programa her yıl, I.Öğretim için 60, II.Öğretim için 60 olmak üzere toplam da 120 öğrenci alınmaktadır. Bunun yanında öğrencinin mezun olabilmesi için, 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur. Seyahat Acentelerinin operasyon, rezervasyon ve biletleme departmanlarında, acente prosedürlerine uygun olarak acente operasyon işlemleri, rezervasyon işlemleri ve biletleme işlemleri organizasyonlarını kendi başına yapma bilgi becerisine sahip, sorumluluk alan, kendisini sürekli olarak yenileyen nitelikli seyahat acentesi personeli yetiştirmek.

GİRİŞ KOŞULLARI

YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.

Puan Türleri: 

Aşçılık:YGS4

Turizm ve Otel İşletmeciliği:YGS6

Turizm ve Seyahat Hizmetleri:YGS5 puanı ile öğrenci almaktadır.

EĞİTİM SÜRESİ

2 yıl (1 Yıl hazırlıktan sonra)

YATAY VE DİKEY GEÇİŞLER

Öğrenci, YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda yatay ve dikey geçiş yapar.

YURTİÇİ VE YURTDIŞI STAJ İMKANLARI

Ulusal Ajans tarafından desteklenen Avrupa Birliği Leonardo da Vinci programı kapsamında 2007 yılında 19 öğrencimiz Almanya Eckert Mesleki eğitim Merkezinde 9 hafta eğitim ve staj görmüş; yine aynı proje kapsamında 2009 yazında da 16 öğrencimiz Yunanistan’ın Kos adasında Magic Life Otelinde uygulamalı mesleki eğitim görmüşlerdir.

ÖĞRENCİ SAYISI

Yüksekokulumuzda; Hazırlık Sınıfında 50,  Aşçılık Bölümünde 488, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümünde 461, Turizm ve Otelcilik Bölümünde de 457 olmak üzere toplam 1.456 öğrenci öğrenim görmektedir. İkram Hizmetleri ve Halkla İlişkiler Programları yeni açılmış olup, önümüzdeki dönemlerde öğrenci alımına başlanacaktır.

Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgiler

BİRİMİN YASAL YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE MEVZUAT ANALİZİ

Yüksekokulumuz 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Üniversitemizin, 1 yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı hariç olmak üzere 2005 yılında Eğitim-Öğretime başlayan iki yıllık bir Meslek Yüksekokulu’dur. Bünyesinde mevcut 17 öğretim elemanıyla hazırlık sınıfları hariç, yaklaşık 700 öğrenciye örgün ve ikinci öğretim olmak üzere eğitim-öğretime devam etmektedir. Yüksekokulumuz 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Eğitim-Öğretim Sınav Yönergesi mevzuatı doğrultusunda, Adnan Menderes Üniversitesi Senatosu, Adnan Menderes Üniversitesi Yönetim Kurulu, Yüksekokul Kurulu, Yüksekokul Yönetim Kurulu ve Yüksekokul Disiplin Kurulu’nun almış olduğu kararlar ile eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

TARİHÇE

1992 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Dinlenme Tesisleri amacıyla yapılan Didim Yerleşke alanının, 24 Mart 2004 tarihinde 160 dönüm arazi üzerinde, 308 apart, 33 lojman, 24 derslik, 2 bilgisayar laboratuarı, kongre merkezi, yüzme havuzu ve restoran halinde, Adnan MenderesÜniversitesine devredilmesinin ardından, Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu’nun yasal kuruluş işlemleri 2005 yılında tamamlanmış, 2005–2006 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Başlangıçtan günümüze 3 programla (Aşçılık, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Turizm ve Otel İşletmeciliği) öğretim veren okulumuz 2017-2018 yılı itibariyle iki yeni programla da (İkram Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Tanıtım) öğretime devam edecektir.

FİZİKİ YAPI

41 Bilgisayarlı laboratuvar, 15 Adet Derslik, Kütüphane, Kongre Merkezi( 3 salon, toplam 472 kişilik), 1 Basketbol ve Tenis Sahası, Kantin bulunmaktadır.

SAYILARLA AKADEMİK  PERSONEL

Yüksekokulumuzda 1 Yardımcı Doçent, 6 Öğretim Görevlisi, 5 Okutman, 7 Misafir Öğretim Elemanı olmak üzere toplam 19 akademik personel görev  yapmaktadır.

SAYILARLA İDARİ PERSONEL

Yüksekokulumuzda 1 Yüksekokul Sekreteri, 3 Teknisyen, 1 Programcı,1 Bilgisayar İşletmeni, 4 Memur, 6 Yardımcı Hizmetli, 1 İşçi, 4 Özel Güvenlik Personeli ve 5 Özel Şirket Personeli olmak üzere toplam 26 personel görev yapmaktadır.

PROGRAMLAR

İngilizce Hazırlık Programı

Önceki yıllarda zorunlu olan Hazırlık Sınıfı, 2015 yılındna itibaren isteğe bağlı hale getirilmiştir. İsteğen öğrenciler 1’nci sınıfa başlamadan önce Aydın il merkezindeki Hazırlık Sınıfına başlayabilirler. Birinci dönem sonunda başarılı olanlar, ikinci dönem Didim’de 1’nci sınıfa başlayabilirler. Hazırlık Sınıfını geçme notu 50 olarak belirlenmiştir.

Aşçılık Programı

Programa her yıl, I.Öğretim için 60, II.Öğretim için 60 olmak üzere toplam da 120 öğrenci alınmaktadır. Öğrenciler, Aydın İl Merkezinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulunda 1 yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitiminden sonra 1.Sınıfa başlayabilirler. Hazırlık okumak zorunludur. Bunun yanında öğrencinin mezun olabilmesi için, 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur.

Aşçılık Bölümünün amacı, yiyecek ve içecek sektörü için kalifiye eleman yetiştirmektir. Programın diğer amacı, yiyecek ve içecek sektörünün ihtiyaçlarına göre, sektörün orta ve üst düzey yöneticilerine mesleki eğitim konusunda yardımcı olmaktır. 2005-2006 öğretim yılında eğitim faaliyetine geçen programda, iki yabancı dil bilen, Türk mutfağı ile farklı mutfaklar hakkında yeterli bilgiye sahip, girişimci kişilik özellikleri olan Meslek Elemanı yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilere sadece teorik dersler değil, aynı zamanda uygulama dersleri de verilmektedir.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Programa her yıl, I.Öğretim için 50, II.Öğretim için 50 olmak üzere toplam da 100 öğrenci alınmaktadır. Hazırlık okumak zorunludur. Bunun yanında öğrencinin mezun olabilmesi için, 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur. Programın amacı, mesleki bilgi ve deneyim donanımı yüksek, mesleki otomasyon programlarına ve yabancı dile vakıf, mesleki sorumluluk ve iş ahlakı bilincinde gençleri yetiştirip sektörün insan gücü ihtiyacını karşılamaktır. Çağdaş turizm anlayışına uygun olarak, müşterinin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çok çeşitli hizmetleri veren modern otel, lokanta vb. turistik yerler de çalışacak personeli yetiştirmektir.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı

Programa her yıl, I.Öğretim için 60, II.Öğretim için 60 olmak üzere toplam da 120 öğrenci alınmaktadır. Bunun yanında öğrencinin mezun olabilmesi için, 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur. Seyahat Acentelerinin operasyon, rezervasyon ve biletleme departmanlarında, acente prosedürlerine uygun olarak acente operasyon işlemleri, rezervasyon işlemleri ve biletleme işlemleri organizasyonlarını kendi başına yapma bilgi becerisine sahip, sorumluluk alan, kendisini sürekli olarak yenileyen nitelikli seyahat acentesi personeli yetiştirmek.

GİRİŞ KOŞULLARI

YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.

Puan Türleri: 

Aşçılık:YGS4

Turizm ve Otel İşletmeciliği:YGS6

Turizm ve Seyahat Hizmetleri:YGS5 puanı ile öğrenci almaktadır.

EĞİTİM SÜRESİ

2 yıl (1 Yıl hazırlıktan sonra)

YATAY VE DİKEY GEÇİŞLER

Öğrenci, YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda yatay ve dikey geçiş yapar.

YURTİÇİ VE YURTDIŞI STAJ İMKANLARI

Ulusal Ajans tarafından desteklenen Avrupa Birliği Leonardo da Vinci programı kapsamında 2007 yılında 19 öğrencimiz Almanya Eckert Mesleki eğitim Merkezinde 9 hafta eğitim ve staj görmüş; yine aynı proje kapsamında 2009 yazında da 16 öğrencimiz Yunanistan’ın Kos adasında Magic Life Otelinde uygulamalı mesleki eğitim görmüşlerdir.

ÖĞRENCİ SAYISI

Yüksekokulumuzda; Hazırlık Sınıfında 50,  Aşçılık Bölümünde 488, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümünde 461, Turizm ve Otelcilik Bölümünde de 457 olmak üzere toplam 1.456 öğrenci öğrenim görmektedir. İkram Hizmetleri ve Halkla İlişkiler Programları yeni açılmış olup, önümüzdeki dönemlerde öğrenci alımına başlanacaktır.

Özellikler
Yorum
Henüz yorum bulunmamaktadır, ilk yorumu yapmak ister misiniz?
İnceleme bırak
Hizmet: Fiyat: Kalite: Diğerleri:

Bir cevap yazın