- Pazartesi :Kapalı
- Salı :Kapalı
- Çarşamba :Kapalı
- Perşembe :Kapalı
- Cuma :Kapalı
- Cumartesi :Kapalı
- Sunday :Kapalı
BÖLÜM HAKKINDA
Fakültemiz
ADÜ Ziraat Fakültesi, Aydın’ın 20 km. güneyinde 2400 dekarlık bir alan üzerinde bulunmaktadır. 2400 dekarlık arazi varlığı, 21.01.1994 tarihinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından Üniversitemize devredilmiştir. 52.000 m2 kapalı alanı kaplayan 17 bloklu yerleşim alanı mevcuttur. Bölüm Binaları (Öğretim üyelerinin ofisleri, Laboratuar ve derslikler): 5000 m2; Laboratuarlar (28 Adet): 4000 m2 (Bilgisayar laboratuarları, Entomoloji laboratuarı, Fitopatoloji laboratuarı, Herboloji laboratuarı, Bakteriyoloji laboratuarı, Mikoloji laboratuarı, Yemler ve Hayvan Besleme laboratuarı, Biyometri-Genetik laboratuarı, Hayvan Yetiştirme laboratuarı, Tarım Makineleri laboratuarı, Toprak laboratuarı, Bahçe Bitkileri laboratuarı, Tarla Bitkileri laboratuarı, Tarımsal Yapılar ve Sulama laboratuarı, Su Ürünleri Mühendisliği Öğrenci uygulama laboratuarı, Akvaryum Ünitesi); Atölyeler: 1000 m2. Ziraat Fakültesinin ayrıca 2000 m2 kapalı alan üzerine kurulmuş Biyoteknoloji Merkez laboratuarı mevcuttur. Ayrıca Üniversitemiz Merkez laboratuarı 1000 m2’lik alan üzerinde her türlü analizlerin yapılabileceği alet ve ekipmanları kapsamaktadır.
Bölümümüz
Su Ürünleri Mühendisliği bölüm laboratuvarı 2 adet olup toplam 110 m2 büyüklüğündedir. Bu laboratuvarların bir tanesi Islak laboratuvar olup Akvaryum Ünitelerini içermektedir. Diğer laboratuvar çeşitli alet ve ekipman içeren ve aynı anda 30 öğrenciye uygulamalı eğitim verilebilecek kapasitededir. Bölümümüzde lisans ve yüksek lisans programları eğitim ve öğretimi devam etmektedir.
Mezunların Çalışma Alanları
– Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve ilgili kuruluşları,
– Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili kuruluşları,
– Denizcilik Müsteşarlığı ve ilgili kuruluşları,
– Devlet Su İşleri ve ilgili kuruluşları,
– Belediyeler ve kurumları,
– Diğer kamu kurum ve kuruluşları,
– Balıkçılık işletmeleri,
– Balıkçı Kooperatifleri,
– Su ürünleri üretim işletmeleri,
– Su ürünleri işleme tesisleri,
– Kontrol laboratuvarları,
– Su ürünleri pazarlama ve satış firmaları,
– Yem sanayi,
– Su ürünleri ağ kafes yapı sanayi.
BÖLÜM HAKKINDA
Fakültemiz
ADÜ Ziraat Fakültesi, Aydın’ın 20 km. güneyinde 2400 dekarlık bir alan üzerinde bulunmaktadır. 2400 dekarlık arazi varlığı, 21.01.1994 tarihinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından Üniversitemize devredilmiştir. 52.000 m2 kapalı alanı kaplayan 17 bloklu yerleşim alanı mevcuttur. Bölüm Binaları (Öğretim üyelerinin ofisleri, Laboratuar ve derslikler): 5000 m2; Laboratuarlar (28 Adet): 4000 m2 (Bilgisayar laboratuarları, Entomoloji laboratuarı, Fitopatoloji laboratuarı, Herboloji laboratuarı, Bakteriyoloji laboratuarı, Mikoloji laboratuarı, Yemler ve Hayvan Besleme laboratuarı, Biyometri-Genetik laboratuarı, Hayvan Yetiştirme laboratuarı, Tarım Makineleri laboratuarı, Toprak laboratuarı, Bahçe Bitkileri laboratuarı, Tarla Bitkileri laboratuarı, Tarımsal Yapılar ve Sulama laboratuarı, Su Ürünleri Mühendisliği Öğrenci uygulama laboratuarı, Akvaryum Ünitesi); Atölyeler: 1000 m2. Ziraat Fakültesinin ayrıca 2000 m2 kapalı alan üzerine kurulmuş Biyoteknoloji Merkez laboratuarı mevcuttur. Ayrıca Üniversitemiz Merkez laboratuarı 1000 m2’lik alan üzerinde her türlü analizlerin yapılabileceği alet ve ekipmanları kapsamaktadır.
Bölümümüz
Su Ürünleri Mühendisliği bölüm laboratuvarı 2 adet olup toplam 110 m2 büyüklüğündedir. Bu laboratuvarların bir tanesi Islak laboratuvar olup Akvaryum Ünitelerini içermektedir. Diğer laboratuvar çeşitli alet ve ekipman içeren ve aynı anda 30 öğrenciye uygulamalı eğitim verilebilecek kapasitededir. Bölümümüzde lisans ve yüksek lisans programları eğitim ve öğretimi devam etmektedir.
Mezunların Çalışma Alanları
– Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve ilgili kuruluşları,
– Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili kuruluşları,
– Denizcilik Müsteşarlığı ve ilgili kuruluşları,
– Devlet Su İşleri ve ilgili kuruluşları,
– Belediyeler ve kurumları,
– Diğer kamu kurum ve kuruluşları,
– Balıkçılık işletmeleri,
– Balıkçı Kooperatifleri,
– Su ürünleri üretim işletmeleri,
– Su ürünleri işleme tesisleri,
– Kontrol laboratuvarları,
– Su ürünleri pazarlama ve satış firmaları,
– Yem sanayi,
– Su ürünleri ağ kafes yapı sanayi.