Ankara Üniversitesi Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi

Ziraat Mahallesi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türkiye
Yayınlanan 12 Haziran 2017 / 178
Açılış Saatleri
  • Pazartesi :Kapalı
  • Salı :Kapalı
  • Çarşamba :Kapalı
  • Perşembe :Kapalı
  • Cuma :Kapalı
  • Cumartesi :Kapalı
  • Sunday :Kapalı

Merkezin Kuruluş ve Amacı

Ankara Üniversitesi Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (ASAUM), su ürünleri konusunda yapılan araştırmaları yaygınlaştırmak ve geliştirmek, toplumu su ürünleri ve su kaynakları hakkında bilinçlendirmek, su ürünleri sektörüne katkıda bulunmak ve darboğazların aşılmasında bilimsel platformların oluşmasını sağlamak amacıyla Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak 1996 yılında kurulmuştur.

 

ASAUM’un amaçları arasında, Türkiye’nin iç sularında (göl, gölet, akarsular) ve denizlerinde ülkenin gereksinim duyduğu kirlenme, limnoloji ve oşinografi araştırmalarının yapılması, su kaynaklarının kullanılması, yönetimi ve bitkisel veya hayvansal orijinli ürünlerin üretimi, toplanması, avlanması, işlenmesi, yetiştiricilik tesislerine yönelik etütlerin yapılması, planlanması veya projelendirilmesi, balık hastalıklarının teşhis ve tedavisine yönelik çalışmaların yapılması konularında ulusal ve uluslararası çapta çalışmaların yapılması yer almaktadır.

 

ASAUM, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. ASAUM, amaçları doğrultusunda periyodik olarak seminer, çalıştay ve kurslar düzenlemektedir.

Ankara Üniversitesi Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi

Merkezin Kuruluş ve Amacı

Ankara Üniversitesi Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (ASAUM), su ürünleri konusunda yapılan araştırmaları yaygınlaştırmak ve geliştirmek, toplumu su ürünleri ve su kaynakları hakkında bilinçlendirmek, su ürünleri sektörüne katkıda bulunmak ve darboğazların aşılmasında bilimsel platformların oluşmasını sağlamak amacıyla Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak 1996 yılında kurulmuştur.

 

ASAUM’un amaçları arasında, Türkiye’nin iç sularında (göl, gölet, akarsular) ve denizlerinde ülkenin gereksinim duyduğu kirlenme, limnoloji ve oşinografi araştırmalarının yapılması, su kaynaklarının kullanılması, yönetimi ve bitkisel veya hayvansal orijinli ürünlerin üretimi, toplanması, avlanması, işlenmesi, yetiştiricilik tesislerine yönelik etütlerin yapılması, planlanması veya projelendirilmesi, balık hastalıklarının teşhis ve tedavisine yönelik çalışmaların yapılması konularında ulusal ve uluslararası çapta çalışmaların yapılması yer almaktadır.

 

ASAUM, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. ASAUM, amaçları doğrultusunda periyodik olarak seminer, çalıştay ve kurslar düzenlemektedir.

Özellikler
Yorum
Henüz yorum bulunmamaktadır, ilk yorumu yapmak ister misiniz?
İnceleme bırak
Hizmet: Fiyat: Kalite: Diğerleri:

Bir cevap yazın

Benzer İlanlar