Kategori : Üniversite
Telefon 2 : Tel
E-posta : E-posta Gönder
Website : Websiteye Git
Açılış Saatleri
  • Pazartesi :Kapalı
  • Salı :Kapalı
  • Çarşamba :Kapalı
  • Perşembe :Kapalı
  • Cuma :Kapalı
  • Cumartesi :Kapalı
  • Sunday :Kapalı

Bölüm, gıda maddelerinin işlenmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesi, kalite kontrolü, muhafazası ve pazara sunulmasına yönelik bilgi ve beceriye sahip çağdaş, teorik ve pratik bilgilerle donatılmış mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir. 1977 yılında kurulan ve ilk mezunlarını 1980 yılında vermeye başlayan Gıda Mühendisliği Bölümü, 1982 yılından beri Gıda Bilimi Anabilim Dalı ve Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı olmak üzere iki anabilim dalında eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.

Fen Bilimleri Enstitüsü Gida Mühendisliği Anabilim Dalı Programı çerçevesinde Bölüm’de yüksek mühendislik, bilim uzmanlığı ve doktora eğitim-öğretim uygulamaları yürütülmektedir. Bölüm mezunları; gıda endüstrisinin tüm dallarında ve çeşitli kamu kuruluşlarında, gıda maddelerinin üretim planlaması ve proses tasarımında, üretimi, işlenmesi, korunması, kalite kontrolü ve pazarlanması alanlarında görev almaktadırlar.

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği
Kategori : Üniversite
Telefon 2 : Tel
E-posta : E-posta Gönder
Website : Websiteye Git
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği

Bölüm, gıda maddelerinin işlenmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesi, kalite kontrolü, muhafazası ve pazara sunulmasına yönelik bilgi ve beceriye sahip çağdaş, teorik ve pratik bilgilerle donatılmış mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir. 1977 yılında kurulan ve ilk mezunlarını 1980 yılında vermeye başlayan Gıda Mühendisliği Bölümü, 1982 yılından beri Gıda Bilimi Anabilim Dalı ve Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı olmak üzere iki anabilim dalında eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.

Fen Bilimleri Enstitüsü Gida Mühendisliği Anabilim Dalı Programı çerçevesinde Bölüm’de yüksek mühendislik, bilim uzmanlığı ve doktora eğitim-öğretim uygulamaları yürütülmektedir. Bölüm mezunları; gıda endüstrisinin tüm dallarında ve çeşitli kamu kuruluşlarında, gıda maddelerinin üretim planlaması ve proses tasarımında, üretimi, işlenmesi, korunması, kalite kontrolü ve pazarlanması alanlarında görev almaktadırlar.

Özellikler
Yorum
Henüz yorum bulunmamaktadır, ilk yorumu yapmak ister misiniz?
İnceleme bırak
Hizmet: Fiyat: Kalite: Diğerleri:

Bir cevap yazın

Benzer İlanlar