- Pazartesi :Kapalı
- Salı :Kapalı
- Çarşamba :Kapalı
- Perşembe :Kapalı
- Cuma :Kapalı
- Cumartesi :Kapalı
- Sunday :Kapalı
Mağara insan eliyle yapılmış olup; bölge halkı tarafından pileki taşı çıkartılmak için M.Ö. 2300’li yıllardan başlayan süreç 1970’li yıllara kadar sürmüştür. Ancak, teknolojinin gelişmesi ve alışkanlıkların değişmesi nedeniyle artık buradan taş çıkartılmamaktadır. Mağaranın içinde bir çok tünel, tünellerin sonunda da boşluklar, boşlukları takip eden tuneller, kuyular ve göller bulunmaktadır.
Pileki; bir zamanlar yöre mutfağının omazsa olmazlarındandı. Ekmeğin en eski pişirilme şekli olan taş üzerinde pişirme işleminin devamı olarak kabul edilen, içi oyulmuş formda olan pileki özellikle Doğu Karadeniz insanı için önemli bir araçtı. Büyüklüklerine göre laz, yarım, üç çeyrek, kotluk, ikili kotluk gibi isimle anılırdı.
Mağaradan çevresi oyularak alınan taşların içleri oyulur, yöre ihtiyacı fazlası deniz yoluyla başka şehirlere pazarlanırdı.
Mağara insan eliyle yapılmış olup; bölge halkı tarafından pileki taşı çıkartılmak için M.Ö. 2300’li yıllardan başlayan süreç 1970’li yıllara kadar sürmüştür. Ancak, teknolojinin gelişmesi ve alışkanlıkların değişmesi nedeniyle artık buradan taş çıkartılmamaktadır. Mağaranın içinde bir çok tünel, tünellerin sonunda da boşluklar, boşlukları takip eden tuneller, kuyular ve göller bulunmaktadır.
Pileki; bir zamanlar yöre mutfağının omazsa olmazlarındandı. Ekmeğin en eski pişirilme şekli olan taş üzerinde pişirme işleminin devamı olarak kabul edilen, içi oyulmuş formda olan pileki özellikle Doğu Karadeniz insanı için önemli bir araçtı. Büyüklüklerine göre laz, yarım, üç çeyrek, kotluk, ikili kotluk gibi isimle anılırdı.
Mağaradan çevresi oyularak alınan taşların içleri oyulur, yöre ihtiyacı fazlası deniz yoluyla başka şehirlere pazarlanırdı.