Kapadokya Otelleri

Kapadokya otellerini görüntüleyin daha önce konaklayan misafirlerin yorumlarını okuyun, en uygun oteli seçin ve rezervasyonunuzu yapın.

Arama
Please click to geolocate button to change this value.
SEARCHRESET

Kapadokya Otelleri - En Uygun Otel Fiyatları

Gökyüzünü süsleyen balonları, muhteşem manzarası, eşsiz gün batımı, kültürel zenginlikleri ile beyaz atlar ülkesi Kapadokya’da, benzersiz bir konaklama deneyimi yaşayacaksınız…

Kapadokya, sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle ülkemizi dünyaya tanıtan oldukça önemli bir turizm bölgesi. İç Anadolu Bölgesi’nde, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri’nin bazı bölümlerini içine alan bir bölge olan Kapadokya, görülmesi gereken sayısız değere ev sahipliği yapıyor.

Kapadokya’yı baştan son keşfetmek oldukça zor. Çünkü bölgede görülmesi gereken yerlerin sayısı oldukça fazla. Bu nedenle seyahatinizi bir hayli uzun tutmanız gerekiyor. Ancak Kapadokya’ya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında; 5 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan el sanatları merkezi Avanos, açık hava müzesi ile önemli bir turistik merkez olan Göreme, Derinkuyu Yeraltı Şehri, üç güzelleriyle Ürgüp, mistik atmosferiyle Hacıbektaş, Ihlara Vadisi, bölgenin en büyük kilisesine ev sahipliği yapan Çavuşin, 200’e yakın yeraltı şehrine sahip olan Kaymaklı ve Paşabağı geliyor.

Biz saymaya çalıştık ancak tüm bunların fazlası var Kapadokya’da. Bölgenin bu kadar geniş bir coğrafyaya yayılmış olmasından dolayı da Kapadokya otellerinin sayısı her geçen gün artıyor. Ürgüp, Göreme, Avanos, Uçhisar ve Ortahisar, Kapadokya otellerinin en yoğun olduğu bölgeler. Ancak tüm Kapadokya otellerinin en büyük ortak özellikleri, mağaralar ve peri bacalarının içlerine oyulmuş şekilde olmaları.

Kapadokya otellerinin çoğu 1000 yıllık taş mağaralardan restore edilen binalardan oluşuyor. İçlerinde yeni yapılmış olanları da var elbette. Ancak tüm Kapadokya otellerinin doğal yapısı bozulmadan korunuyor. Merak etmeyin, Wi-Fi erişimi ve jakuzi gibi olanaklar neredeyse tüm Kapadokya otellerinde mevcut. Kapadokya otellerinde konakladığınız süre boyunca tarihi dokuyu sonuna yaşıyorsunuz ama modern hayattan da hiçbir şekilde kopmuyorsunuz. Teknoloji, Kapadokya otellerinin doğallığını tahrip etmiyor yani.

Her Kapadokya otelinin kendine has belli özellikleri var. Mesela bazı Kapadokya otellerinde, eski dönemlerde ahır ya da şarap evi olarak kullanılan oyuklar, modern konaklama birimlerine dönüştürülmüşler. Kimisi Kapadokya’nın vadi manzarasını kimi ise eşsiz bir gün batımı sunuyor misafirlerine. Genellikle butik otel konseptinde hizmet veren Kapadokya otellerinin bir diğer ortak özellikleri de az sayıda odalara sahip olmaları. Çünkü taşların doğal yapısının bozulması pek fazla istenmiyor.

Kapadokya, dört mevsim boyunca ziyaretçi ağırladığından, Kapadokya otel fiyatları da sezona göre pek fazla değişmiyor. Kapadokya otel fiyatlarını etkileyen en büyük unsur tesis türü. Tarihi kaya otellerin fiyatları diğerlerine göre biraz daha pahalı. Daha yeni olan ve yamaçlarda yer alan pansiyonların fiyatları ise daha ekonomik. Kapadokya’ya gitmeden önce Kapadokya otel fiyatlarını mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü Kapadokya otel fiyatları tesisten tesise bir hayli farklılık gösterebiliyor. Gecelik 15 TL’ye de konaklayabilirsiniz, 785 TL’ye de konaklayabilirsiniz.

Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.

Kapadokya Hakkında

Güzel ve beyaz atlar ülkesi anlamına gelen Katpatuka yani Kapadokya adeta bu dünyadan değilmişçesine ama öylesine bu dünyadan bir masallar diyarı. Rengarenk balonlarla süslenmiş gökyüzü ile tüm mevsimlerin gözdesi Kapadokya…

Kapadokya; doğası, tarihi ve kültürel değerleriyle Türkiye’yi dünyaya tanıtan en önemli turizm bölgelerinden sadece biri olup İç Anadolu bölgesinde, Nevşehir ve Kırşehir ile Niğde, Aksaray ve Kayseri’nin de bazı bölümlerini içine alan bir yerdir.
Bölgenin oluşumu milyonlarca yıl önceye dayanır. Bir zamanlar aktif volkan dağları olan Erciyes, Hasandağ ve Göllüdağ’ından fışkıran lavlar milyonlarca yıllık bir serüvenle şekillenerek Kapadokya’nın masalsı görünümünü oluşturur. Yaşamın burada bağlamasıyla birlikte bu topraklar; Hitit, Frig, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin insanlarına ev sahipliği yapmıştır.

Her mevsim ayrı bir havaya ve güzelliğe bürünen Kapadokya’da karasal iklim hakimdir. Sahip olduğu karasal iklim içinde Kapadokya gezisi için en ideal aylar mayıs ve eylül arası ile sonbaharın başlangıcı olan ekim, kasım aylarıdır. Ancak kış aylarında karlar arasındaki Kapadokya’da ayrı bir güzelliğe bürünür. Bembeyaz bir örtünün her yeri kaplayarak peribacalarını açığa çıkarması kış aylarında buranın muazzam bir güzelliğe kavuşmasında etkilidir.

Turizm yönünden oldukça gelişmiş olan Kapadokya’da; çömlekçilik, halı ve kilim dokumacılığı, el yapımı bebek üretimi, oniks isimli taşın işlemeciliği de önemli bir yere sahiptir. Kapadokya’da görülesi yerler o kadar çoktur ki, tatil sürenizi uzun tutmanızda fayda vardır.

Geçmişi 5 bin yıl öncesine dayanan el sanatları merkezi Avanos, açık hava müzesi ile Türkiye’nin dünyada en bilinen turistik yerlerinden biri olan Göreme, yeraltı şehirleriyle Derinkuyu ve Acıgöl, üç güzelleriyle Ürgüp, açık sarayıyla Gülşehir, mistik ortamıyla Hacıbektaş, yüzeysel sıcaklığı 100 dereceyi bulan şifalı sularıyla Kozaklı, Ihlara Vadisi, bölgenin en büyük kilisesinin olduğu Çavuşin, bizlere bölgenin geçmişi ile ilgili önemli bilgiler veren 200’e yakın yeraltı şehirlerinden Kaymaklı, Derinkuyu, Zelve ve Paşabağı, görmeniz gereken yerlerin başında yer alıyor.

Kapadokya’dan balon turuyla peri bacalarının arasından süzülmenin zevkine varmadan, ünlü Kapadokya şarabından içmeden, gendime, dıvıl, düğün çorbası, sütlü çorba, ağpakla, nohutlu yahni, ayva dolması gibi yöreye özgü lezzetlerin tadına bakmadan, sayısı siz deyin yüz ben diyeyim bini bulan tarihi yerlerini gezmeden dönülmez. Neler yok ki tarihi yerleri arasında Kapadokya’nın: yeraltı şehirleri, kilise ve manastırlar, kaya mezarları, Müslüman ve Türklerin bölgede yaptırdıkları cami, türbe, külliye, medrese, hamam, çeşme, imarethane, mektep ve kaleler, Nevşehir Müzesi, Ürgüp Müzesi, Hacı Bektaş Müzesi, milli park statüsünde olan Göreme Açık Hava Müzesi ve dünyaca ünlü peri Bacaları gezilmeden dönmek olmaz Kapadokya’dan.

1985 yılında UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alınan Kapadokya’ya kara yoluyla ulaşmak isterseniz en rahat yolculuğu Bolu, Aksaray, Nevşehir istikametini takip ederek yaparsınız.

Havayolu ile ulaşım için en yakın havaala Nevşehir Kapadokya Havalimanı’dır. Bu havaalanından her zaman uçuşlar olmamakla birlikte Kayseri Erkilet Havalimanı’na uçuş satın alabilir ve Kayseri’ye ulaşabilirsiniz. Oradan da araç kiralayabilir, otobüs veya taksilerle de ulaşabilirisniz Kapadokya’ya.

Bazı büyük şehirlerin Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’e mesafeleri ise şöyledir: İstanbul – Nevşehir: 730 km, Ankara – Nevşehir: 276 km, İzmir – Nevşehir: 763 km, Bursa – Nevşehir: 648 km.

Her yıl dünyanın birçok yerinden gelen iki milyon turistin, neden ülkemizin bu güzide şehrini seçtiğini düşünüyorsanız, sizin de bir an önce bu periler şehrini ziyaret etmenizi öneririz.