Datça Otelleri

 

Datça otellerini görüntüleyin daha önce konaklayan misafirlerin yorumlarını okuyun, en uygun oteli seçin ve rezervasyonunuzu yapın.

Arama
Please click to geolocate button to change this value.
SEARCHRESET

Datça Otelleri - En Uygun Otel Fiyatları

50’yi aşkın koy, muhteşem bir tarih, dört bir yanında deniz manzarası, etrafa yayılan kekik kokusu, hepsi ve daha fazlası… Datça bir tatil beldesinden beklediğinizin kat ve kat fazlasını sunuyor…

Muğla’nın güneybatısında yer alan, bir tarafında Ege Denizi’nin, diğer tarafında ise Akdeniz’in bulunduğu bir yarımada Datça. Yunan mitolojisinde “olağanüstü nitelikler taşıyan ülke” olarak tanımlanan Datça, taş evleri, begonvillerle süslü sokakları, etrafa yayılan kekik kokusu, dudak uçuklatan doğal güzellikleri, 50’yi aşkın koyu ve bükü ile cennetin yeryüzünde şekil bulmuş hali adeta.
Marmaris’ten yaklaşık 1,5-2 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından karşınıza çıkacak olan Datça, bükleriyle fazlasıyla ünlü bir yer. Sayısız bük bulunuyor Datça’da, ancak bu büklerin en ünlüleri Ovabükü, Hayıtbükü, Palamutbükü ve Kızılbük. Zaten Datça’ya geldiğiniz zaman sessiz ve sakin bir konaklama için bu büklerde yer alan Datça otellerini tercih etmenizi tavsiye ederiz. Burada bulanan Datça otelleri, daha çok apart otel ve pansiyonlardan oluşuyor. Hepsi de denize sıfır ve sımsıcak ortamları ile huzur dolu bir tatil vadediyor misafirlerine.

Tarihçi Strabon “Tanrı, yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını isterse, Datça Yarımadası’na bırakır” diye boşuna dememiş. Bu kadar doğal güzelliği bir arada görebileceğiniz başka bir yer daha yoktur diye tahmin ediyoruz. Datça Merkez de en az bükleri kadar şahane. Zaten merkezden de denize girebileceğiniz pek çok alternatifiniz var. Datça otellerinin büyük bir çoğunluğunun da Datça Merkez’de olduğunu belirtelim. Burada da özellikle apart otel ve butik oteller hizmet veriyor daha çok.

Datça’ya geldiğiniz zaman konaklama yapabileceğiniz bir diğer bölge ise Eski Datça. Taş sokakları ve evleri ile Eski Datça, gerçekten de harika bir atmosfere sahip. Can Yücel’in evine de ev sahipliği yapan Eski Datça’da, çok sayıda butik otel hizmet veriyor. Ancak buradaki Datça otel fiyatları biraz yüksek ve bölgenin denize uzak olması da dezavantaj.

Datça otelleri arasında her şey dahil konseptinde çok sayıda alternatif yok. Ancak Datça Merkez’in girişinde birkaç tane bu konseptte hizmet veren otel bulabilirsiniz. Datça otel fiyatları da mevsime göre farklılık gösterse de, Muğla’nın diğer beldelerine göre biraz yükseklerde seyrediyor ne yazık ki. Özellikle büklerdeki Datça otel fiyatları ortalamanın üzerinde. Datça Merkez’de daha ekonomik konaklama yapma şansınız daha yüksek.

Bir de erken rezervasyon fırsatlarını takip ederseniz, Datça otel fiyatlarından daha uyguna yararlanma şansı elde edebilirsiniz. Datça’da kasım sonuna kadar denize girilebiliyor. Bu nedenle ekim ve kasım aylarında Datça otel fiyatlarından kesinlikle daha ekonomik bir şekilde faydalanabilirsiniz. Vakit kaybetmeden sitemiz üzerinde yer alan Datça otellerini ve 2018 Datça otel fiyatlarını incelemeye başlayabilirsiniz.

Datça otellerinde konakladığınız süre boyunca Knidos Antik Kenti’ni ziyaret etmeyi sakın ihmal etmeyin.

Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.

Anadolu’nun şifalı otlar kitabı Datça’da, bağdan dağdan, taştan kumdan çiçek fışkırır dense yeridir.

Havasıyla, iklimi ve bitki örtüsüyle tarihi dokuyu birleştirmeyi başaran ender tatil beldelerimizden biridir Datça. Durgun koyları, küçük ağaçların süslediği yamaçları, yamaçlarda otlayan keçileri ile samimiyetten bir demet sunar tatilcilere.
Bir yanı Gökova, diğer yanını Hisarönü Körfezi’nin kuşattığı Datça’da her mevsim güzeldir ancak bahar bir başka yaşanır. Pembe – beyaz çiçekleri ile badem ağaçları, Datça’ya baharın geldiğinin en güzel simgesidir.

Datça’da bahar çiçekleri etrafı beyaza boyamaya başladıkça, tatilcilerin sayısı da artmaya başlar. Denizden ve karadan gelen misafirler konaklama için Datça otellerini araştırmaya başlarken, tesisler de kendilerini yenileyip misafirlerini beklerler.

Datça otel fiyatları 2018 yılında da baharda açan çiçekler kadar renkli görünüyor. Her türlü tesisi bulabileceğiniz belde dünyanın her yerinden gelecek gezginlere hitap etmeyi başarıyor. Kamp kurabileceğiniz, lüks otellerde hamam sefası yapabileceğiniz Datça otelleri olduğu gibi, daracık sokaklarda hizmet veren restore edilmiş Datça butik otelleri de mevcut.

Tesisin sunduğu hizmete göre farklılık gösteren Datça 2018 otel fiyatları, 50 TL ve 150 TL arasında değişebiliyor. Doğaya daha çok vakit ayırmak istiyorsanız Datça butik otellerinde konaklayabilir ve bahar aylarında rengârenk çiçeklerin sardığı patikalarda yürüyüş yapabilirsiniz.

Datça tatilinizi erkenden planlayarak, Datça 2018 otel fiyatlarının uygun olduğu bu günlerden yararlanabilirsiniz.

Datça Hakkında

Yunan mitolojisinde, “olağanüstü nitelikler taşıyan ülke” olarak bilinen Datça, Gökova ve Hisarönü körfezleri arasından Ege Denizi’ne uzanan, eşsiz güzellikte bir kıyı ilçesi…

Taş evlerin begonvillerle süslendiği sokaklar, güler yüzlü insanlar, mis gibi kekik kokusu, muhteşem bir doğa, dünyaca ünlü koylar… Datça denince akla gelen pek çok şeyden yalnızca birkaçı. Binlerce yıllık bir tarihin üzerine kurulu doğa harikası bir cennet…
Datça, Muğla’nın güneybatısında yer alan, Akyaka Gökova ve Hisarönü körfezleri arasından Ege Denizi’ne uzanan bir yarımada. Üstelik bozulmamış, kirletilmemiş bir güzel.

Datça dediniz mi, herkes Marmaris’ten sonra yolun çok kötü olduğundan bahsedecektir size; ama siz buna aldırmayın. Nefis manzaralı yol virajlı ama hiç de abartıldığı gibi değil. Ayrıca bir kez gördükten sonra “Ucu Datça’ya varıyorsa her yoldan giderim.” diyeceğinize eminiz. Bir de Bodrum’dan Datça’ya geçiyorsanız daha da keyifli bir yolculuk sizi bekliyor. Bodrum’dan kalkan feribotlar ile Datça’ya güzel bir deniz yolculuğu sonrası ulaşmanız mümkün.

Tarihçi Strabon, “Tanrı, yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını isterse, Datça Yarımadası’na bırakır.” demiş. Datça’nın güzelliklerinin farkında olan yalnızca Strabon olmasa gerek ki; Datça Yarımadası, Bozburun Yarımadası ile birlikte, 1999 yılında WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) tarafından acil olarak korunması gereken 100 yeryüzü noktasından biri olarak belirlendi. Kendine özgü coğrafyası, bozulmamış kıyıları, kumulları, zengin su altı yaşamı, bitkileri ve yaban hayatı ile Datça Yarımadası gerçekten olağan üstü ve görülmeye değer…

Üzerinde bitkilerin kokuları dolaşan Datça’nın tarihi çok eskiye dayanıyor. Yaklaşık 4 bin yıllık bir tarihe sahip yarımada üç “B” ile anılıyor: Bal, balık ve badem.

Türkiye’nin en lezzetli bademini yaratan ağaçlar şubat ayında Datça’yı beyaz çiçekleriyle süslüyor. Ve tabii kekik balı… Datça’nın kekiği ise mis kokusuyla insanı adeta sarhoş ediyor. Kekik balı nefis tadıyla şifa dağıtıyor. Datça’da her yerden fışkıran çiçekler, insanın içini yaşama sevinciyle dolduruyor. Papatyalar, gelincikler ve orkideler… Türkiye’deki 154 tür yabani orkidenin bir bölümü Datça Yarımadası’nda yetişiyor… Datça’nın bir de harika balık restoranları var. Hemen feribot iskelesinin oralarda salaş bir balıkça meyhanesi mi istersiniz, yoksa merkezde lüks bir restoran mı? Hangisini isterseniz mevcut Datça’da…

Datça’yı birçok tatil bölgesinden ayıran en önemli özellik ise hala bakir kalabilmiş pek çok koyunun olması. Kızılbük, Palamutbükü, Ovabükü, Hayıtbükü gibi dünyaca ünlü ve doğal güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş harika koylara ev sahipliği yapıyor Datça. Doğa ile iç içe, insan kalabalığı ve gürültüsünden uzakta tatil yapmak isteyenler bu nedenle Datça’yı vazgeçilmez adresleri yapıyorlar.

Mayıs ayı ile birlikte Datça’da sezon iyiden iyiye başlıyor ve sonbaharın son günlerine dek sürüyor. Özellikle Datça Merkez temmuz ve ağustos aylarında en hareketli ve kalabalık dönemini yaşıyor. Merkez dışında kalan yerler bir nebze daha sakin olsa da yine de rezervasyonsuz herhangi bir Datça otelinde yer bulmak bir hayli zor. Bu nedenle tatilinizi Datça’da yapmaya karar verdiyseniz bir an önce seçtiğiniz otelde yerinizi ayırmanızı öneriyoruz.

Şimdiden keyifli, bol güneşli ve güzel bir Datça tatili dileriz…