Açılış Saatleri
  • Pazartesi :Kapalı
  • Salı :Kapalı
  • Çarşamba :Kapalı
  • Perşembe :Kapalı
  • Cuma :Kapalı
  • Cumartesi :Kapalı
  • Sunday :Kapalı

Bölüm Başkanı’ndan

 

Bizler, Gıda Mühendisliği Bölümü olarak, toplum sağlığının korunmasında ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde etkili olan uygun gıdaların üretimi için ve bu üretimi gerçekleştirebilecek yeterliliğe sahip Gıda Mühendisleri yetiştirmek için çalışmaktayız. Bu konularda toplumu bilinçlendirmeyi ve yönlendirmeyi de görev kabul etmekteyiz. Günümüzde önemli bir kavram olan kalite anlayışı ile hareket ederek, tarladan sofraya kadar gıdaların özelliklerini korumak ve nitelikli bir şekilde tüketicilere ulaşmalarını sağlamak hedefi ile eğitim anlayışımızı şekillendirmekteyiz. Bu kalite anlayışı çerçevesinde temel ilkemiz, insanların hasta olduktan sonra iyileşmeleri için çözüm aramak değil, insanların hastalanmalarını engellemektedir. Bölüm olarak da bu ilke çercevesinde topluma en sağlıklı gıdaları sunacak sistemler oluşturmak ve bu sistemler için kalite bilincine sahip mühendislerin yetişmesini sağlamak için çalışmaktayız.

Amacımız, “her şeyin başı insan” anlayışı ile yola çıkıp, gıda alanında bilinçli, dürüst, ülkenin ve toplumun çıkarlarını her şeyin üzerinde gören, ufku geniş ve paylaşımcı mühendisler yetiştirmektir.

Hedefimiz, evrensel bilim ve teknoloji verileri ile yöresel gıda değerlerimizi ilişkilendirip geliştirmek, geliştirmiş olduğumuz yöresel değerlerimize de evrensel nitelik kazandırmaktır.  

Bölümümüzün eğitimdeki amacı; bir aile olarak aramıza yeni katılan gençleri iyi bir insan ve meslek sahibi olacak şekilde yetiştirip, süreci tamamladıktan sonra toplumun hizmetine sunmaktır. Bir aile olarak en önemli paylaşımımız “gıda” olup, birlikte hareket etmemizi ve birlik oluşturmamızı sağlayan temel kavramı da “gıda” oluşturmaktadır.

Gıdaya ve topluma değer veren bütün gençleri bölümümüzde eğitim almaya davet ediyor, bölümümüzde eğitime devam eden ve mezun sevgili öğrencilerimize de başarılar diliyorum. 

 

“Yaptıklarından dolayı vicdanen rahat olan bir insanın işi de rahat olur. 

Bu insanın hem kendi huzur bulur hem de çevresine huzur kaynağı olur. “

 

 

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Bölüm Başkanı’ndan

 

Bizler, Gıda Mühendisliği Bölümü olarak, toplum sağlığının korunmasında ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde etkili olan uygun gıdaların üretimi için ve bu üretimi gerçekleştirebilecek yeterliliğe sahip Gıda Mühendisleri yetiştirmek için çalışmaktayız. Bu konularda toplumu bilinçlendirmeyi ve yönlendirmeyi de görev kabul etmekteyiz. Günümüzde önemli bir kavram olan kalite anlayışı ile hareket ederek, tarladan sofraya kadar gıdaların özelliklerini korumak ve nitelikli bir şekilde tüketicilere ulaşmalarını sağlamak hedefi ile eğitim anlayışımızı şekillendirmekteyiz. Bu kalite anlayışı çerçevesinde temel ilkemiz, insanların hasta olduktan sonra iyileşmeleri için çözüm aramak değil, insanların hastalanmalarını engellemektedir. Bölüm olarak da bu ilke çercevesinde topluma en sağlıklı gıdaları sunacak sistemler oluşturmak ve bu sistemler için kalite bilincine sahip mühendislerin yetişmesini sağlamak için çalışmaktayız.

Amacımız, “her şeyin başı insan” anlayışı ile yola çıkıp, gıda alanında bilinçli, dürüst, ülkenin ve toplumun çıkarlarını her şeyin üzerinde gören, ufku geniş ve paylaşımcı mühendisler yetiştirmektir.

Hedefimiz, evrensel bilim ve teknoloji verileri ile yöresel gıda değerlerimizi ilişkilendirip geliştirmek, geliştirmiş olduğumuz yöresel değerlerimize de evrensel nitelik kazandırmaktır.  

Bölümümüzün eğitimdeki amacı; bir aile olarak aramıza yeni katılan gençleri iyi bir insan ve meslek sahibi olacak şekilde yetiştirip, süreci tamamladıktan sonra toplumun hizmetine sunmaktır. Bir aile olarak en önemli paylaşımımız “gıda” olup, birlikte hareket etmemizi ve birlik oluşturmamızı sağlayan temel kavramı da “gıda” oluşturmaktadır.

Gıdaya ve topluma değer veren bütün gençleri bölümümüzde eğitim almaya davet ediyor, bölümümüzde eğitime devam eden ve mezun sevgili öğrencilerimize de başarılar diliyorum. 

 

“Yaptıklarından dolayı vicdanen rahat olan bir insanın işi de rahat olur. 

Bu insanın hem kendi huzur bulur hem de çevresine huzur kaynağı olur. “

 

 

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı

Özellikler
Yorum
Henüz yorum bulunmamaktadır, ilk yorumu yapmak ister misiniz?
İnceleme bırak
Hizmet: Fiyat: Kalite: Diğerleri:

Bir cevap yazın

Benzer İlanlar