Açılış Saatleri
  • Pazartesi :Kapalı
  • Salı :Kapalı
  • Çarşamba :Kapalı
  • Perşembe :Kapalı
  • Cuma :Kapalı
  • Cumartesi :Kapalı
  • Sunday :Kapalı

Sevgili Üniversite Adayı Öğrenciler

Ülkemizde faaliyet gösteren gıda işletmelerinin %14.1’i süt ve süt ürünleri sektöründe yer almaktadır. Gıda sanayinin bir alt sektörü olan süt işleme sanayinde yıllık kapasitesi 1000 ton ve üzerinde bulunan süt ve süt ürünleri işletmelerinin adedi bakımından Ege Bölgesi ülke genelinde birinci sırada yer almaktadır. Bu işletmelerin toplam üretiminin yüzde 75’ini peynir, yüzde 25’ini ise yoğurt ve ayran oluşturmaktadır. Aydın ilinde, 2003 yılı Tarım İl Müdürlüğü kayıtlarına göre, yılda 1000 ton ve üzeri süt işleyen 13 işletme bulunmaktadır. Bunların yanısıra Aydın Hay-Kop günde 250 ton süt toplayarak kooperatifler içerisinde en fazla süt toplayan birliktir. Süt Teknolojisi Bölümü, memeli canlıların doğumundan itibaren vazgeçilmez besin maddesi olan sütün taze, sağlıklı ve hijyenik şekilde tüketiciye ulaştırılması; sütün peynir, yoğurt, tereyağı vb. diğer süt ürünlerine ve süt yan ürünlerine işlenebilmesinin sağlanması için gerekli bilgi ve tecrübenin aktarılması amacıyla kurulmuş olan ve bu alanda eğitim veren bir disiplindir. Lisans ve Lisansüstü düzeylerinde eğitim veren Süt Teknolojisi Bölümü süt ve süt ürünleri üzerinde uzmanlaşmış kadrosu ile spesifik şekilde eğitimine devam etmektedir. Bölümün eğitim-öğretim programı, öğrencilere süt üretiminin arttırılması, süt ve süt ürünlerinde kalite kontrol faaliyetleri, süt işletmelerinin kurulması ve organize edilmesi, süt yan ürünlerinin değerlendirilmesi gibi konularda yeterli teknik donanımı sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Bölümde süt ve süt ürünleri derslerinin yanı sıra; temel ziraat ve mühendislik dersleri de verilmektedir. Bölüm derslerinde edinilen bilgiler, laboratuvar ve işletme uygulamaları ile desteklenmektedir. Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan Süt Teknolojisi Programı’nda 4 yıllık bölüm eğitimini tamamlayan öğrenciler Ziraat Mühendisi unvanı ile mezun olmaktadır. Her türlü mesleki bilgi ve beceriye sahip olarak eğitimini tamamlayan bölüm mezunları çeşitli kamu kurumlarında ve süt ve ürünleri konusunda hizmet veren özel sektör kuruluşlarında çalışma olanağı bulabilmektedir. Ziraat Fakültesi Süt ve Süt Ürünleri Araştırma ve Uygulama Ünitesinde günlük ortalama olarak 3 tona yakın süt işlenmektedir. Çiğ sütün mikrobiyolojik kalitesini artırmak için uygulanan ısıl işlemlerin ardından, tesiste pastörize içme sütü, peynir (Beyaz peynir, tulum peyniri, Ezine tipi peynir, koyun peyniri, taze peynir), yoğurt, dondurma, kefir gibi ürünler üretilmekte ve üniversitemiz içerisinde satışa sunulmaktadır. Süt Teknolojisi bölümü öğrencileri bu merkezde pastörize süt, yoğurt, ayran, dondurma, peynir çeşitleri ve kefir gibi ürünlerin üretiminde bire bir katkı sağlamakta ve mesleki yaşamları için gerekli pratiği kazanmaktadırlar.

Sevgili Aday Öğrenciler

Mezun olan öğrencilerimiz bölgedeki süt sektörünün son yıllarda ciddi gelişmeler göstermesi nedeniyle özel ve devlet sektöründe kolayca iş bulma imkanlarına sahiptirler. Özellikle bölgede Moova, Pınar, Ülker ve Sütaş gibi büyük firmaların entegre tesisler kurmaya başlaması süt teknolojisi mezunlarına olan ilgiyi artırmaktadır. 2013 yılı üniversite tercih işlemlerinizde başarılar dileriz.

Adnan Menderes Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü

Sevgili Üniversite Adayı Öğrenciler

Ülkemizde faaliyet gösteren gıda işletmelerinin %14.1’i süt ve süt ürünleri sektöründe yer almaktadır. Gıda sanayinin bir alt sektörü olan süt işleme sanayinde yıllık kapasitesi 1000 ton ve üzerinde bulunan süt ve süt ürünleri işletmelerinin adedi bakımından Ege Bölgesi ülke genelinde birinci sırada yer almaktadır. Bu işletmelerin toplam üretiminin yüzde 75’ini peynir, yüzde 25’ini ise yoğurt ve ayran oluşturmaktadır. Aydın ilinde, 2003 yılı Tarım İl Müdürlüğü kayıtlarına göre, yılda 1000 ton ve üzeri süt işleyen 13 işletme bulunmaktadır. Bunların yanısıra Aydın Hay-Kop günde 250 ton süt toplayarak kooperatifler içerisinde en fazla süt toplayan birliktir. Süt Teknolojisi Bölümü, memeli canlıların doğumundan itibaren vazgeçilmez besin maddesi olan sütün taze, sağlıklı ve hijyenik şekilde tüketiciye ulaştırılması; sütün peynir, yoğurt, tereyağı vb. diğer süt ürünlerine ve süt yan ürünlerine işlenebilmesinin sağlanması için gerekli bilgi ve tecrübenin aktarılması amacıyla kurulmuş olan ve bu alanda eğitim veren bir disiplindir. Lisans ve Lisansüstü düzeylerinde eğitim veren Süt Teknolojisi Bölümü süt ve süt ürünleri üzerinde uzmanlaşmış kadrosu ile spesifik şekilde eğitimine devam etmektedir. Bölümün eğitim-öğretim programı, öğrencilere süt üretiminin arttırılması, süt ve süt ürünlerinde kalite kontrol faaliyetleri, süt işletmelerinin kurulması ve organize edilmesi, süt yan ürünlerinin değerlendirilmesi gibi konularda yeterli teknik donanımı sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Bölümde süt ve süt ürünleri derslerinin yanı sıra; temel ziraat ve mühendislik dersleri de verilmektedir. Bölüm derslerinde edinilen bilgiler, laboratuvar ve işletme uygulamaları ile desteklenmektedir. Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan Süt Teknolojisi Programı’nda 4 yıllık bölüm eğitimini tamamlayan öğrenciler Ziraat Mühendisi unvanı ile mezun olmaktadır. Her türlü mesleki bilgi ve beceriye sahip olarak eğitimini tamamlayan bölüm mezunları çeşitli kamu kurumlarında ve süt ve ürünleri konusunda hizmet veren özel sektör kuruluşlarında çalışma olanağı bulabilmektedir. Ziraat Fakültesi Süt ve Süt Ürünleri Araştırma ve Uygulama Ünitesinde günlük ortalama olarak 3 tona yakın süt işlenmektedir. Çiğ sütün mikrobiyolojik kalitesini artırmak için uygulanan ısıl işlemlerin ardından, tesiste pastörize içme sütü, peynir (Beyaz peynir, tulum peyniri, Ezine tipi peynir, koyun peyniri, taze peynir), yoğurt, dondurma, kefir gibi ürünler üretilmekte ve üniversitemiz içerisinde satışa sunulmaktadır. Süt Teknolojisi bölümü öğrencileri bu merkezde pastörize süt, yoğurt, ayran, dondurma, peynir çeşitleri ve kefir gibi ürünlerin üretiminde bire bir katkı sağlamakta ve mesleki yaşamları için gerekli pratiği kazanmaktadırlar.

Sevgili Aday Öğrenciler

Mezun olan öğrencilerimiz bölgedeki süt sektörünün son yıllarda ciddi gelişmeler göstermesi nedeniyle özel ve devlet sektöründe kolayca iş bulma imkanlarına sahiptirler. Özellikle bölgede Moova, Pınar, Ülker ve Sütaş gibi büyük firmaların entegre tesisler kurmaya başlaması süt teknolojisi mezunlarına olan ilgiyi artırmaktadır. 2013 yılı üniversite tercih işlemlerinizde başarılar dileriz.

Özellikler
Yorum
Henüz yorum bulunmamaktadır, ilk yorumu yapmak ister misiniz?
İnceleme bırak
Hizmet: Fiyat: Kalite: Diğerleri:

Bir cevap yazın

Benzer İlanlar