- Pazartesi :Kapalı
- Salı :Kapalı
- Çarşamba :Kapalı
- Perşembe :Kapalı
- Cuma :Kapalı
- Cumartesi :Kapalı
- Sunday :Kapalı
ÖLÜM TANITIMI
Yaşar Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; teknik bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirmeyi amaçlayan, temel olarak gastronomi, turizm ve işletmecilik ayakları üzerine yapılandırılmış bir bölümdür. Dört yıllık lisans programı süresince öğrencilerine;
“Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Yiyecek-İçecek Yönetimi, Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü, Gıda Bilimi Ve Teknolojileri, Restoran, Yiyecek – İçecek Yönetimi, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi Tarihi, Beslenme Ve Diyetetik, İşletme, Girişimcilik Ve İnovasyon, Kültür- Sanat- Tasarım Ve Gastronomi Turizmi”
gibi konularda eğitim verme amacı taşıyan disiplinler arası bir programdır.
Temel düzeyden ileri seviyelere taşınan eğitim içeriği, üniversite laboratuvar ve diğer uygulama alanları ile desteklenerek tüm incelikleri ile öğretilmektedir. Temel gastronomi ve mutfak sanatları eğitimine ek olarak, mezunların gıdanın üretimiyle “tarladan çatala” kadar ilgilenebilme, düzeltme, araştırma geliştirme konularında bilgilenmeleri hedeflenmektedir. Aynı zamanda, her dönem içerisinde mesleki etkinlik ve uygulamaları içeren dersler sunulmaktadır. Başta Yaşar Holding Gıda ve İçecek Grubu Şirketleri olmak üzere birçok kamu ve özel kurum/kuruluşları ile işbirliği içerisinde yürütülmesi planlanan çalışmaları yurtdışı eğitim ve staj imkânları ile desteklemek, bu sayede teorik bilgiyi uygulama eğitimi ile pekiştirmek mümkün olacaktır.
Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” lisans diplomasını alabilecekler ve;
- Ulusal veya uluslararası konaklama işletmelerinin yiyecek–içecek bölümlerinde,
- Restoran/kafe/bar vb. bağımsız yiyecek–içecek işletmelerinin mutfak ekibinde veya işletme bölümünde,
- Gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), akademik kurumlarda,
- Restoran/kafe/bar vb. girişimci ve işletmecisi olarak ya da
- Yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda çalışma fırsatı bulabileceklerdir.
ÖLÜM TANITIMI
Yaşar Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; teknik bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirmeyi amaçlayan, temel olarak gastronomi, turizm ve işletmecilik ayakları üzerine yapılandırılmış bir bölümdür. Dört yıllık lisans programı süresince öğrencilerine;
“Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Yiyecek-İçecek Yönetimi, Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü, Gıda Bilimi Ve Teknolojileri, Restoran, Yiyecek – İçecek Yönetimi, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi Tarihi, Beslenme Ve Diyetetik, İşletme, Girişimcilik Ve İnovasyon, Kültür- Sanat- Tasarım Ve Gastronomi Turizmi”
gibi konularda eğitim verme amacı taşıyan disiplinler arası bir programdır.
Temel düzeyden ileri seviyelere taşınan eğitim içeriği, üniversite laboratuvar ve diğer uygulama alanları ile desteklenerek tüm incelikleri ile öğretilmektedir. Temel gastronomi ve mutfak sanatları eğitimine ek olarak, mezunların gıdanın üretimiyle “tarladan çatala” kadar ilgilenebilme, düzeltme, araştırma geliştirme konularında bilgilenmeleri hedeflenmektedir. Aynı zamanda, her dönem içerisinde mesleki etkinlik ve uygulamaları içeren dersler sunulmaktadır. Başta Yaşar Holding Gıda ve İçecek Grubu Şirketleri olmak üzere birçok kamu ve özel kurum/kuruluşları ile işbirliği içerisinde yürütülmesi planlanan çalışmaları yurtdışı eğitim ve staj imkânları ile desteklemek, bu sayede teorik bilgiyi uygulama eğitimi ile pekiştirmek mümkün olacaktır.
Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” lisans diplomasını alabilecekler ve;
- Ulusal veya uluslararası konaklama işletmelerinin yiyecek–içecek bölümlerinde,
- Restoran/kafe/bar vb. bağımsız yiyecek–içecek işletmelerinin mutfak ekibinde veya işletme bölümünde,
- Gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), akademik kurumlarda,
- Restoran/kafe/bar vb. girişimci ve işletmecisi olarak ya da
- Yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda çalışma fırsatı bulabileceklerdir.