Yeditepe Üniversitesi Mikrobiyoloji Laboratuvar Büyükbakkalköy Mahallesi, Yeditepe Üniversitesi, Maltepe/İstanbul, Türkiye
Yayınlanan 29 Mayıs 2017 / 122

Gıda güvenliği ve hijyen, tüketici sağlığı için yüksek derecede önemli iki konudur.
Gıdaların hijyeni;
• İçine eklenen katkıların
• Kullanılan ekipmanların
• Çalışan personelin
• Kullanılan ambalajın
• Ortam havasının
bakteri yükü ile ters orantılıdır.
Gıdalar tüketime hazır hale gelene kadar birçok prosesten geçmekte ve birçok bulaşma riski ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle gıdanın hem tüketime hazır halinin hem de geçmekte olduğu proseslerin güvenirliği açısından mikrobiyolojik analizler önem arz etmektedir.

Özellikler

Bir Cevap Yazın

Benzer İlanlar